Izlet predškolaca na Ranč Medvidović

1720077340991

 

U subotu, 8. lipnja, šesnaestero predškolaca vrtića Morski konjić iz Podgore sa svojim je odgajateljicama, pedagoginjom i jednom mamom posjetilo Ranč Medvidović pokraj Imotskoga.

Ranč Medvidović smješten je u slikovitom krajobrazu Imotske krajine i kao takav izvrsno nam je poslužio da ugodnim druženjem u veličanstvu prirode zaokružimo vrtićku priču naših skorih školaraca.

Djeca su imala priliku uživati u prirodnim ljepotama te se upoznati s raznovrsnim životinjama koje nastanjuju prekrasni Ranč. Jutro je započelo okupljanjem ispred hotela Medore gdje su djeca s nestrpljenjem iščekivala polazak. Vožnja je bila ispunjena smijehom, pjesmom i uzbuđenim razgovorima o životinjama koje bismo mogli zateći na Ranču. Bilo je tu raznih domišljatih stvorenja, od jednoroga sve do afričkih divljih mačaka.

Po dolasku na Ranč dočekali su nas ljubazni domaćini – članovi obitelj Medvidović – koji su odmah preuzeli ulogu vodiča. Prvi dio izleta bio je posvećen obilasku Ranča; djeca su vidjela različite domaće životinje, uključujući konje, koze, ovce, patke, guske, domaće koke, purane, svinje, zečeve, mačke, pse i krave. S obzirom na to da su u ovom dijelu godine puni pomlatkom djeca su imala priliku vidjeti i telad, kozliće, janjad te ostale. Svako dijete dobilo je priliku hraniti životinje, što je izazvalo salvu oduševljenja među njima. Posebno zanimljivo bilo je kada su se djeca imala priliku približiti konjima i pomaziti ih uz nadzor profesionalnih krotitelja. Oni hrabriji odvažili su se jahati konja i za to dobiti gromoglasni pljesak.

Nakon druženja sa životinjama za sve je organiziran ručak u sjenovitoj oazi okruženoj stablima i proljetnim cvijećem. Djeca su uživala u domaćim delicijama koje su za njih pripremili domaćini, a obrok na svježem zraku zasigurno je svima pojačao apetit i dodao slasti posluženoj hrani. Nakon ručka djeca su imala vrijeme za slobodnu igru. Imali su priliku ovisno o svojim interesima birati među bacanja potkove, skakutanja na trampolinu, badmintona, ljuljačke i tobogana, užeta za potezanje te ostalog zabavnog sadržaja. Nakon slobodnih aktivnosti uslijedili su nastupi naših predškolaca koji su ove godine odlučili primiti svoje diplome u miru i idili prirode s pticama i kukcima u glazbenoj pratnji. Nakon kratkih recitacija i zajedničke pjesme pedagoginja im je uručila diplome, toplu riječ i uokvirenu fotografiju kao trajnu uspomenu na vrtićko razdoblje kao važnu odskočnu dasku za daljnje koračanja kroz životne izazove.

Vjerujemo da će ovaj uzbudljivi izlet mnogima ostati u lijepom i ugodnom sjećanju kao jedan od najljepših trenutaka iz predškolskih dana.

Djelić atmosfere prenosimo fotografijama u nastavku teksta.

Uživajte!

Share

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *